понедельник, 31 января 2011 г.

Intel Classmate PC 4. Какой он?


Intel Classmate PC — компактная серо-синяя машинка, выполненная в ударопрочном корпусе. Именно такие компьютеры достаются школьникам, проходящим обучение по программе «1 ученик: 1 компьютер». Однако Classmate PC второго поколения имеет ряд недостатков, о которых можно было прочитать на галактическом форуме и в постах Галактики. Поэтому мне захотелось узнать, что изменилось в новых моделях, выпущенных совсем недавно, и сравнить их характеристики.
Classmate второго поколения раскладывается как обычный ноутбук. Classmat-ы третьего и четвертого поколения имеют поворотный экран и CMPC легко превращается в планшет.
Встроенные камеры в двух последних версиях нетбуков тоже имеют возможность поворачиваться на 180 градусов.

У всех моделей имеется ручка, при помощи которой компьютер легко носить в школу. Эта ручка превращает CMPC в маленький портфель.
Узнать ещё

среда, 19 января 2011 г.

Міносвіти визнало пріоритетність міжнародних інноваційних проектів

За словами урядовця, під час нещодавньої зустрічі з віце-президентом Intel Джоном Девісом під час Всесвітнього форуму освіти – 2011 у Лондоні, відбулося детальне обговорення пріоритетів подальшого співробітництва між міністерством та Intel протягом найближчих років.

На думку обох сторін, прискорення доступу до інформаційних технологій в освітній сфері повинно здійснюватися за такими напрямами:

- доступ учнів, студентів і педагогічних працівників до сучасних інформаційно-комунікаційних технологій;
- доступ користувачів до мережі Інтернет;
- удосконалення знань, умінь і навичок користувачів із використання інформаційно-комунікаційних технологій та формування життєвих компетенцій.

Як наголосив Дмитро Табачник, із огляду на те, що 2011 рік Президент України проголосив роком освіти та інформаційного суспільства, такі міжнаціональні інноваційні освітні проекти мають бути визначені як пріоритетні вже сьогодні.

Нагадаємо, в Україні, починаючи з 2003 року, за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України успішно реалізовуються три основні програми Intel: «Навчання для майбутнього», «Шлях до успіху», Міжнародний конкурс науково-технічної творчості школярів, а також проект «1 учень – 1 комп’ютер».

Довідка: корпорація Intel у рамках корпоративної соціальної відповідальності багато років системно опікується проблемами розвитку освіти у світі, вкладаючи понад 100 мільйонів доларів щороку на реалізацію освітніх ініціатив, які сприяють підготовці нового освіченого покоління кадрів для розвитку економіки знань та інформаційного суспільства.


Автор: Наталія Березюк

Джерело: ІА «Світ освіт»

четверг, 6 января 2011 г.

Семінар-тренінг

5-6 січня 2011 року відбувся семінар-тренінг на базі Донецького облІППО. У семінарі взяли участь вчителі, які впроваджують модель навчання "1 учень-1 комп'ютер" у навчально-виховний процес та методисти кабінетів міст області. Під час семінару були розглянуті питання щодо нормативно-правового забезпечення використання ІКТ в початковій школі, забезпечення роботи в віртуальному класі. Здійснили обмін досвідом із впровадження моделі навчання.

Фотозвіт