среда, 19 января 2011 г.

Міносвіти визнало пріоритетність міжнародних інноваційних проектів

За словами урядовця, під час нещодавньої зустрічі з віце-президентом Intel Джоном Девісом під час Всесвітнього форуму освіти – 2011 у Лондоні, відбулося детальне обговорення пріоритетів подальшого співробітництва між міністерством та Intel протягом найближчих років.

На думку обох сторін, прискорення доступу до інформаційних технологій в освітній сфері повинно здійснюватися за такими напрямами:

- доступ учнів, студентів і педагогічних працівників до сучасних інформаційно-комунікаційних технологій;
- доступ користувачів до мережі Інтернет;
- удосконалення знань, умінь і навичок користувачів із використання інформаційно-комунікаційних технологій та формування життєвих компетенцій.

Як наголосив Дмитро Табачник, із огляду на те, що 2011 рік Президент України проголосив роком освіти та інформаційного суспільства, такі міжнаціональні інноваційні освітні проекти мають бути визначені як пріоритетні вже сьогодні.

Нагадаємо, в Україні, починаючи з 2003 року, за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України успішно реалізовуються три основні програми Intel: «Навчання для майбутнього», «Шлях до успіху», Міжнародний конкурс науково-технічної творчості школярів, а також проект «1 учень – 1 комп’ютер».

Довідка: корпорація Intel у рамках корпоративної соціальної відповідальності багато років системно опікується проблемами розвитку освіти у світі, вкладаючи понад 100 мільйонів доларів щороку на реалізацію освітніх ініціатив, які сприяють підготовці нового освіченого покоління кадрів для розвитку економіки знань та інформаційного суспільства.


Автор: Наталія Березюк

Джерело: ІА «Світ освіт»

Комментариев нет:

Отправить комментарий