пятница, 28 октября 2022 г.

Розлад соціальної тривоги

 

Соціальна тривожність – це більше, ніж сором’язливість. Це страх, який не зникає і впливає на повсякденну діяльність, впевненість у собі, стосунки, роботу чи навчання. Більшість людей інколи хвилюються у ситуаціях соціальної взаємодії, але людина із соціальною тривожністю відчуває надмірну стурбованість до, під час та після взаємодії.

Як проявляється розлад соціальної тривоги:
🔘переживання страху та тривоги про ситуації, в яких за вами можуть спостерігати інші: публічний виступ, спілкування з незнайомими людьми, вживання їжі на людях,
🔘 труднощі взаємодії з іншими людьми: сильний страх та тривога, нездатність підтримувати розмову, висловлюватися, підтримувати зоровий контакт, почервоніння, м’язова напруга, зміна голосу,
🔘 уникання взаємодії з іншими людьми: уникання людних місць, зустрічей, вечірок, зменшення активності,
🔘 хвилювання через видимі симптоми тривоги: страх бути публічно засудженим, осоромленим, приниженим.

💛 Як жити із розладом соціальної тривоги
Самодопомога може полегшити соціальну тривожність, і її можна спробувати перед іншими методи лікування:

✔️ Спробуйте зрозуміти більше про своє хвилювання: продумайте або запишіть те, які думки проносяться у вас у голові і як ви поводитесь у соціальних ситуаціях, у цьому вам може допомогти щоденник.
✔️ Спробуйте техніки розслаблення: наприклад, дихальні вправи від стресу.
✔️ Розбивайте складні ситуації на дрібніші частини і працюйте над тим, щоб почуватися спокійніше з кожною частиною окремо.
✔️ Спробуйте зосередитись на тому, що конкретно говорять люди, а не припускайте найгірше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий